بتن آماده قیمت ثابتی ندارد و معمولا با تماس با کارخانه های مختلف متوجه خواهید شد که آنها خدمات خود را با قیمت های متفاوتی ارائه می دهند. بهتر است قبل از هر تصمیم گیری نهایی با مقایسه نرخهای ارائه شده توسط کارخانجات مختلف، بهترین گزینه را انتخاب کنید. البته چندین عامل در قیمت بتن آماده تاثیر می گذارد که عبارت است از :
1. حجم بتن
کمیت و حجم بتن یکی از عوامل موثر در قیمت بتن اماده است که در هر پروژه نیاز به برآورد مهندسی دارد. در واقع تعیین حجم بتن مورد نیاز، بر اساس محاسبات انجام شده و همچنین در نظر گرفتن میزان هدررفت انجام می شود. مسلماهر چه متراژ بتن ریزی بیشتر باشد به همان نسبت هزینه خرید بتن آماده نیز افزایش خواهد یافت.
2. رده بتن
رده بتن یکی دیگر از المان های موثر بر قیمت بتن اماده است که بر اساس مقاومت فشاری تعیین می شود. بتن های ضعیف کلاس پایین تری دارند، پس از عمل آوری بر اساس مقاومت فشار این رده بندی انجام می شود و هر چه رده یا همان کلاس بالاتر باشد، قیمت بتن آماده نیز افزایش خواهد داشت. به طور مثال برای بتن های معمولی، کلاس c7.5 بتن های ضعیف که نقش پر کننده بستر را ایفا می کنند قیمتی کمتر از بتن کلاس c40 دارد که بتن قوی محسوب می شود و به عنوان بتن باربر کاربرد دارد.
3. نوع بتن
نوع بتن، مستقیما با هدف استفاده آن در پروژه مرتبط است و بر قیمت بتن آماده نیز تاثیر خواهد داشت. اگر بتن مگر برای کارهای زیرسازی نیاز داشته باشید قیمتی متفاوت با بتن سنگین دارد یا حتی مواردی که “بتن خود متراکم شونده” یا “اسفنجی” در پروژه استفاده می شود، قیمت نهایی بتن آماده را تغییر خواهد داد.
4. مکان پروژه
مکان پروژه یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت بتن اماده است. به این معنا که هرچه محل پروژه از کارخانه بتن نزدیکترباشد، هزینه بتن آماده کمترخواهد بود. البته بهتر است با توجه به کیفیت بتن و خدمات مناسب نزدیکترین کارخانه بتن را خرید انتخاب کنید و کیفیت را فدای هزینه کمتر نکنید.
5. تخلیه بتن
چگونگی تخلیه بتن از دیگر عوامل موثر در قیمت نهایی بتن محسوب می شود. به این معنا که برای تخلیه بتن در محل پروژه از چه نوع پمپی اعم از ثابت و دکل استفاده می شود، هزینه بتن ریزی می تواند افزایش یا کاهش یابد.
نکته: نوع پمپ مورد استفاده، به مواردی مانند موقعیت قرارگیری پروژه شما یا ارتفاع پروژه شما بستگی دارد.